Η επέκεινα χώρα είναι ιδέα, τόπος, χρόνος, καιρός, πνεύμα, στάση ζωής. Είναι η χώρα πέρα απ’ τα βουνά (Ζαγόρι), στην Ήπειρο-άπειρο χώρα, τόπος γενναιοδωρίας, ανάτασης, έμπνευσης, μάθησης. «Επέκεινα», προηγούμενο ή σε έναν βαθμό μεγαλύτερο από τη γνώση ή την εμπειρία, το άγνωστο που προσπαθούμε συνεχώς να κατακτήσουμε. Οι βεβαιότητες διχάζουν τους ανθρώπους, η διαφορετικότητα τους ενώνει.

Οι “ξερολιθιές” μας: (1) ελευθερία, (2) προσφορά, (3) συμβίωση. Στη Γη, το κοινό μας σπίτι, με συν-εξέλιξη, αρμονική συνύπαρξη μεταξύ ανθρωπίνων όντων και οικοσυστημάτων. Οικουμενικές αξίες, αλληλοκατανόηση, πλουραλισμός, ελευθερίες, συμμετοχή, πρόληψη και αντιμετώπιση συγκρούσεων, ομοσπονδιακή οργάνωση, ανοιχτή κοινωνία, εθελοντισμός, ειρήνη, βιοποικιλότητα. Οι δραστηριότητες στην επέκεινα χώρα συνδυάζουν πνευματική, σωματική και διαδραστική άσκηση. Think more, try more, live more.

Η Βίτσα, χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός, με ιστορικό, αρχιτεκτονικό, πολιτιστικό και οικολογικό ενδιαφέρον, γραμμένο στην πέτρα, είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά χωριά του Ζαγορίου (46), εθνικό πάρκο, παγκοσμίως αυθεντικό. Από τη Βίτσα ξεκινά το λιθόστρωτο μονοπάτι, η Σκάλα της Βίτσας, που οδηγεί στο δίτοξο πέτρινο γεφύρι του Μίσιου στον Βοϊδομάτη ποταμό, στους άλλους οικισμούς και στα αιώνια δάση του Ζαγορίου, επέκεινα χώρα.

Οι άνθρωποι

Οι βεβαιότητες διχάζουν τους ανθρώπους, η διαφορετικότητα τους ενώνει

Νίκος Γιαννής

Ιδρυτής
 
Ιδρυτής της επέκεινα χώρα. Δρ Ευρωπαϊκών σπουδών. Έχει διαθέσει οικογενειακή περιουσία στη Βίτσα Ζαγορίου και άλλους πόρους προς επίτευξη των σκοπών της. Είναι ο διαχειριστής και συντονιστής του σχεδίου και των δράσεων. Δημιούργησε και ασχολείται με τις διεθνείς συναντήσεις, τη διάβαση Βίκου και τις πεζοπορίες στην Τύμφη, τη διοίκηση, προβολή και την οικονομική πολιτική και λειτουργία. Επικοινωνεί στα γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά. Πιστεύει, μελετά και εργάζεται για την ελευθερία, την εθελοντική συμμετοχή και την κοινωνία πολιτών, την ευρωπαϊκή ενότητα και την παγκόσμια συνεννόηση και γενικώς τρέχει.
 
Νίκος Γιαννής  Νίκος Γιαννής

Παναγιώτα Μπαλοπούλου

Συνιδρυτής
 
Συνιδρυτής – εταίρος της επέκεινα χώρα. Πολιτικός επιστήμων, φιλόλογος, ειδική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμβουλος διοίκησης, επικοινωνίας και δραστηριοτήτων. Προσφέρει λογιστική υποστήριξη στις δραστηριότητες. Ιδιαίτερα, είναι υπεύθυνη πολιτισμού, δημιούργησε και ασχολείται με την Τέχνη και Λογοτεχνία στη επέκεινα χώρα καθώς και με τις δράσεις ευ ζην και την εκπαίδευση. Επικοινωνεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ολλανδικά και γερμανικά. Πιστεύει στον εθελοντισμό, την ελευθερία και την ατομική ευθύνη, τη δια βίου μάθηση και την περισσότερη (και ψηφιακή) Ευρώπη.
 
Panayota BALOPOULOU  Panayota BALOPOULOU  Panayota BALOPOULOU

Κατερίνα Ανδρωνά

Συνεργάτης
  Είναι η διοικητική υπεύθυνος της επέκεινα χώρα στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνική Πολιτική & Κοινωνική Ανθρωπολογία και στο ΕΑΠ μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Τηρεί το αρχείο, εξασφαλίζει την επικοινωνία με τα μέλη της κοινότητας επέκεινα χώρα, τους εταίρους, τους συνεργάτες και τον λογιστή. Είναι σύμβουλος ανάπτυξης, ιδιαίτερα, συμμετέχει στην εκπόνηση και υποβολή προγραμμάτων. Επικοινωνεί στα αγγλικά. Πιστεύει στον εθελοντισμό και τις αρχές της κοινωνίας των πολιτών, τηρώντας τις αρχές της οργάνωσης και της συνέπειας σε κάθε δράση που αναλαμβάνει.   Κατερίνα Ανδρωνά

Μαρία Βασδέκη

Συνεργάτης
 
Είναι ο τοπικός συνεργάτης της επέκεινα χώρα. Σπούδασε Γεωγραφία. Είναι υπεύθυνη της εγκατάστασης, προμηθειών και τροφοδοσίας. Συμμετέχει στην υποδοχή και εξασφαλίζει τις επισκέψεις στην επέκεινα χώρα. Έχει την ευθύνη ξεναγήσεων, περιπάτων και πεζοποριών. Σχεδιάζει και πραγματοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια, ιδιαίτερα στο πεδίο του ευ ζειν, της παράδοσης και της τέχνης. Επικοινωνεί στα αγγλικά. Πιστεύει στην αειφορική ανάπτυξη της περιοχής, στη συμμετοχή και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες.
 
Maria Vasdeki