Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πάσχα στο Ζαγόρι, 25 -29 Απριλίου 2019 @επέκεινα χώρα, με περιήγηση στα βυζαντινά και νεοελληνικά μνημεία της περιοχής

Η φύση έχει φορέσει τ΄ανοιξιάτικά της αλλά ο καιρός είναι ελαφρώς χειμερινός. Κάπως έτσι ξεκινάει η περιήγησή μας αυτό το Πάσχα με τους καλεσμένους της επέκεινα χώρα που καταφέρνουν να συνδυάσουν τις επισκέψεις και πεζοπορίες με τη θρησκευτική κατάνυξη των ημερών και τις λειτουργίες του τετραημέρου στις όμορφες εκκλησίες των χωριών του κεντρικού και δυτικού Ζαγορίου.

Παραδόξως τη Μ. Παρασκευή κάνει ηλιόλουστο καιρό όλη την ημέρα με υψηλή θερμοκρασία και μας επιτρέπει μια άνετη επίσκεψη στο Τσεπέλοβο, με επίσκεψη στο Αρχοντικό Ιωαννίδη, στο Τσούφλειο Φαρμακείο (χώρος εκθέσεων τώρα) και στη μονή Ρογκοβού με τις μοναδικές αγιογραφίες. Συνεχίσαμε για Καπέσοβο και για Πασχάλειο Σχολή. Τη λειτουργία και περιφορά του Επιταφίου κάναμε στα Άνω Πεδινά. Το Μ. Σάββατο ξεκινήσαμε από Αρίστη και Γέφυρα Βοϊδομάτη και στην πεζοπορία μας στην περιοχή ανακαλύψαμε τη μονή Παναγίας Σπηλαιώτισσας, του 1665 μΧ (δυστυχώς κλειστή). Ανάσταση στον Ι.Ν. Ταξιαρχών της Άνω Βίτσας και λαμπριάτικη βόλτα στο Μονοδένδρι με περίπατο στη Μονή Αγ Παρασκευής, όπου απολαύσαμε την υποβλητική θέα της χαράδρας του Βίκου.

Τα Ζαγοροχώρια για μία ακόμη φορά αντάμειψαν πλουσιοπάροχα τους επισκέπτες τους μέσα από τη μοναδική εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει η επέκεινα χώρα.

Share this