Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

12η Διάβαση Βίκου - Ευ ζειν εν Ειρήνη

Από το Σάββατο 8 μέχρι την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015, πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η περιπατητική συνάντηση «12η Διάβαση Βίκου, καταφύγιο Αστράκας, Δρακολίμνη, Ευ ζειν εν Ειρήνη, Merry Γιόγκα». 52 άτομα συμμετείχαν στις δραστηριότητες, 27 στη Διάβαση Βίκου, 16 στην ειδική διαδρομή Δρακολίμνης με διανυκτέρευση στο καταφύγιο της Αστράκας στα 2.000μ., 17 στη Yoga και 40 στην ημερίδα. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου. Λίγες ώρες πριν την ανάβαση στην Αστράκα, 23 άτομα απόλαυσαν τον Βοϊδομάτη στο δίωρο ράφτινγκ.

Το πρωί της Δευτέρας, 10 Αυγούστου στην καινούργια αίθουσα “Δύο Στέρνες”, έγιναν οι παρουσιάσεις:

Κλημεντίνη Διακομανώλη, “Be Bright - Eat Right”

Τάσος Ανέστης, “Οργανικό ελαιόλαδο, ένας καταλύτης μιας πολιτισμένης ζωής και ένας ζωτικός δεσμός μεταξύ του ανθρώπινου και του θείου”

Το απόγευμα ζήσαμε μια νέα ενδιαφέρουσα εμπειρία υπό την καθοδήγηση της χαρισματικής Μαίρης Πανούση: Merry Γιόγκα, Ο δρόμος για τη λαμπρή αυτογνωσία, Μια ολιστική προσέγγιση στο εσωτερικό μας "spa"! Θεωρία- PPT παρουσίαση. Εισαγωγή στη YOGA "Ένωση Μυαλού, σώματος και ψυχήςl". Εισαγωγή στην AYURVEDA "γνώση ζωής". Χαρούμενη γιόγκα, πρακτικό μέρος. Εισαγωγή στην Ashtanga Vinyasa YOGA Asanas. Μασάζ στο πρόσωπο.

<pΤο βράδυ της Δευτέρας, 10.8., απονεμήθηκαν τα διπλώματα επιτυχούς διέλευσης Βίκου, έγινε αξιολόγηση, μοιρασθήκαμε εντυπώσεις. Ακολούθησε πάρτυ.

Κατεβήκαμε τη Σκάλα της Βίτσας μέχρι το γεφύρι του Μίσσιου, επισκεφθήκαμε το γεφύρι του Κόκκορου, την Οξυά, το Μονοδένδρι, τους Κήπους, τα Άνω Πεδινά, τους Ασπραγγέλους, την Ελάτη, το Πάπιγκο, το Δίλοφο. Παρακολουθήσαμε την καινοτομική παράσταση “Μινώταυρος”, www.oneyearlease.org της ελληνοαμερικανίδας παραγωγού Anthe Demos. Γευθήκαμε μανιτάρια, πίττες, γαλοτύρι και άλλα τοπικά εδέσματα, σε οικονομικές τιμές. Αποχωρήσαμε ειρηνικά με την υπόσχεση να επιστρέψουμε. Ευ ζειν εν ειρήνη!

Share this