Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δρακολίμνη 3 | 12-13 Αυγούστου 2014

ΑΣΤΡΑΚΑ ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Η τρίτη ειδική διαδρομή της επέκεινα χώρα ήταν η πλέον απαιτητική. Έγινε την Τρίτη και Τετάρτη 12-13 Αυγούστου 2014. Συμμετείχαν συνολικά 29 άτομα. Το πρωί της Τρίτης το ράφτιγκ στον ήρεμο Βοϊδομάτη ήταν ένας δροσιστικός προάγγελος. Φαγητό στο εστιατόριο ΑΣΤΡΑ στο Μεγάλο Πάπιγκο.

Ξεκινήσαμε στις 18.30 από το Μικρό Πάπιγκο και μετά από 2,30-3 ώρες ανάβαση και τρεις δεκάλεπτες στάσεις στις βρύσες των ορεινών βοσκών Ήπείρου, φτάσαμε τη νύχτα στο καταφύγιο της Αστράκας όπου διανυκτερεύσαμε. Κινήσαμε ξανά κατά τις 08.30 το πρωί της Τετάρτης, φτάνοντας κατά τις 10.00 στη Δρακολίμνη στα 2.003μ., όπου αρκετοί κολύμπησαν, «αγκαλιά» με τους μικρούς αλπικούς τρίτωνες, «τα δρακάκια».

Ύστερα, επιστρέψαμε στη Λάκα Τσουμάνη κι από εκεί μέσω του Ρομπόζι, της στάνης του Αρβανίτη, του Μέγα Λάκκου, κατευθυνθήκαμε προς τον Αυγερινό, «ο Βίκος από πάνω». Πλησιάσαμε και το Τσεπέλοβο αν κι από πολύ ψηλά. Σήμανση άριστη, καθότι το μονοπάτι είναι πλεόν πατημένο από τους μαραθωνοδρόμους βουνού. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός, η διαδρομή υπέροχη και δεν έλλειψαν τα αναπάντεχα, ίχνη αρκούδας και λύκων εμφανή. Αργά το απόγευμα το κατόρθωμα είχε ολοκληρωθεί και το λεωφορείο που ήρθε να μας πάρει λίγο πριν το Βραδέτο μας οδήγησε στον προορισμό μας. Βουνίσια χιλιόμετρα 17. Ήταν κι άλλα 5,5χλμ. η ανάβαση στο καταφύγιο την προηγουμένη. Απέραντη ικανοποίηση!

Share this