Στην επέκεινα χώρα, γιορτάσαμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα της Γαστρονομίας (18/6), της Γιόγκα και της Μουσικής (21/6). Αφήσαμε την πόλη, ταξιδέψαμε στα βόρεια και ορεινά χωριά της Ηπείρου για ένα σαββατοκύριακο χαλάρωσης με γαστρονομικές εκπλήξεις και μια εισαγωγή στην ιδιαίτερη τέχνη του Qiing (Τσιγκόνγκ). Το πρόγραμμα περιλάμβανε περιηγήσεις στα γραφικά γεφύρια και περιπάτους στη Βίτσα και στα γύρω χωριά.
Το απόγευμα της Κυριακής, συζητήσαμε και τιμήσαμε τη γαστρονομία σε όλο της το μεγαλείο σε συνεργασία με το Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου. Η εκδήλωση ήταν μια εισαγωγή στη βιώσιμη γαστρονομία και το πώς η αργή τροφή επηρεάζει θετικά τη σωματική και ψυχική υγεία. Η εκδήλωση τελείωσε θεματικά με μια παραδοσιακή βραδιά κελτικης μουσικής από το συγκρότημα "Beer for Breakfast".
Σεμινάριο Qigong με τη Lucy Ratzel
"Η εξάσκηση του Qigong δημιουργεί εσωτερική ειρήνη,
ένα υγιές και ενεργό σώμα και ένα ήρεμο μυαλό,
ικανός να αντιμετωπίσει το καθημερινό άγχος και τις ασθένειες. "
Κινεζική λαϊκή σοφία
Το Qigong είναι ένας συνδυασμός αργών κινήσεων, συνειδητής αναπνοής και ευχάριστης παρουσίας στο σώμα. Σε αυτό το διήμερο σεμινάριο ασκούμε ασκήσεις Qigong που είναι εύκολο να μάθουν και να ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή.
Είναι ένας ειδικός συνδυασμός ακολουθιών κίνησης τσιγκόνγκ, διέγερσης σημαντικών σημείων ακουστικής πίεσης και μασάζ προσώπου. Σε ένα μικρό θεωρητικό μέρος επικεντρωνόμαστε στο στοιχείο της φωτιάς και έτσι στην καρδιά. Ενισχύουμε και εναρμονίζουμε την καρδιά μας για περισσότερη απόλαυση της ζωής και της ισορροπίας.
Η Lucy Ratzel ασκεί το Qigong για πάνω από 20 χρόνια.
Είναι δάσκαλος Qigong και Chan Mi Gong, που έμαθε από τον Δάσκαλο Xiao Yan Liu,
Grand Master Hong Thay Lee και Dr. Zuzana Sebkova-Thaller.
Διδάσκει χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως για πάνω από 10 χρόνια.